Aanschaf

Welke hond past bij mij? Dit is een van de meest gestelde vragen van toekomstige hondeneigenaren. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten honden, het is dus begrijpelijk dat je moeite hebt met kiezen.

Daarnaast is iedere hond anders, de ene kan heel rustig zijn en de ander weer heel druk. Zelfs in een nest puppies zit een duidelijk verschil tussen rustige en actieve honden.

We moeten tevens niet vergeten dat jij ook weer anders bent dan alle andere mensen op de wereld. Jij bent misschien wel opzoek naar een rustige hond of misschien ben je wel heel sportief en wil je een hond waar je lekker mee kunt hardlopen. Dit zijn allemaal dingen waar je rekening mee moet houden.

Naast de ruim 350 officiële hondenrassen waar je uit kunt kiezen, zijn er ook nog tientallen niet-erkende hondenrassen, duizenden kruisingen en tot slot heb je ook nog bastaard honden waarvan niet altijd de herkomst bekend is. Je hebt dus ontzettend veel keus om uit te kiezen waardoor het ontzettend moeilijk voor je kan zijn.

Vaak wordt er ook gekeken naar de uiterlijke kenmerken van een hond. Natuurlijk wil je een hond die bij je smaak past, maar daarnaast is het ook heel belangrijk dat je karakter en levensstijl goed bij de hond passen. Lees verder →

Als je een hond wilt stel je jezelf de vraag: Wil ik een hond uit het asiel of wil ik een puppy bij een fokker halen?

Er zijn nog altijd mensen die denken dat alle honden in het asiel probleemhonden zijn.

Dit is niet het geval, er zijn altijd wel een aantal probleemhonden die een ervaren baas nodig hebben, maar er zijn ook genoeg honden die door omstandigheden in het asiel terecht zijn gekomen. Lees verder →

De aanschaf van een puppy kost natuurlijk al geld, maar dit is slechts een fractie van de kosten die een hond in zijn gehele leven maakt. Er zullen eenmalige kosten zijn en kosten die keer op keer terugkomen.

Enkele voorbeelden van eenmalige kosten zijn de aanschaf van een pup, accessoires en eventueel sterilisatie of castratie. Voorbeelden van terugkerende kosten zijn hondenvoer en inentingen.

Hieronder kun je lezen aan welke kosten je allemaal moet denken voordat je een hond aanschaft. Het is misschien meer dan je denkt en het eerste jaar zal wat duurder zijn omdat je puppy wat vaker naar de dierenarts moet en je accessoires moet kopen. Lees verder →

autorit naar huisHet juiste moment om de pup bij het nest vandaan te halen is wanneer hij moe is van het spelen. Als hij slaapt wordt er afscheid genomen van de fokker (en misschien andere puppy mensen) en daarna kun je met de pup de auto in.

Nu de pup slaapt, zal hij minder gauw angstig zijn tijdens de autorit. Vraag ook altijd iets uit het nest mee zodat de pup zich vertrouwder voelt. Ook is het verstandig (maar dat ligt aan de fokker) om de puppies geen eten te geven voor de autorit, dit om eventuele ongelukjes te voorkomen. Lees verder →

Puppy ophalenEindelijk gaat het gebeuren, je keek er al weken naar uit en bent al diverse malen bij de fokker op bezoek geweest om te kijken naar de puppies, maar dit keer is alles anders, dit keer mag je eindelijk de pup mee naar huis nemen!

In dit artikel staan drie tips voor als je de pup eindelijk mag ophalen. Lees verder →

Puppy reu of teefEen keuze maken tussen een reu of een teef kan best lastig zijn aangezien beide aantrekkelijke en minder aantrekkelijke kanten hebben. Als je wilt fokken met de hond is de keuze natuurlijk wel zo gemaakt.

De keuze tussen een reu en een teef is een persoonlijke keuze. De een voelt zicht aangetrokken tot een reu en de ander meer tot een teef. Het is onmogelijk om het juiste advies aan je te geven. Het is wel mogelijk dat je stilstaat bij de diverse eigenschappen die aan een reu en een teef verbonden zijn. Lees verder →