Algemeen

Ben je op zoek naar een kerstpakket voor je hond? In dit artikel vind je een van honden kerstpakket overzicht. Want we vieren graag met zijn allen kerst, maar waarom zouden we onze trouwe vriend buitensluiten?

Wil jij jouw viervoeter dit jaar ook eens verwennen met een leuk kerstpakket? Dan kan dit artikel je op weg helpen naar een leuk kerstpakket.

Wees er wel op tijd bij. Honden kerstpakketten worden steeds populairder en daarnaast heeft de post het deze periode ook druk. Het zijn tenslotte de feestdagen.

Lees verder →

Op een hondenshow komen honden per ras en per klasse tegen elkaar uit. De klasse waarin een hond uitkomt is onder andere gebaseerd op zijn of haar leeftijd.

De keuring wordt verricht door een keurmeester die bevoegd is het desbetreffende ras te keuren. Voor de keuring hanteert de keurmeester de rasstandaard die voor het betreffende ras geldt.

Na de keuring krijgt iedere eigenaar van de hond een keurrapport. Op dit keurrapport staan de bevindingen van de keurmeester over de hond en een kwalificatie.

De keurmeester heeft op grond van het Kynologisch Reglement vier kwalificatie mogelijkheden: Uitmuntend (U), Zeer Goed (ZG), Goed (G) en Matig (M). Een vijfde mogelijkheid is er echter ook, de keurmeester kan een hond ook diskwalificeren.

De beste honden van een ras komen in de ring tegen elkaar uit om te strijden voor een kampioenschapspunt.

Om je het een en ander duidelijk te maken, zodat je weet welke betekenis de diverse woorden en afkortingen hebben, volgen hieronder als eerste de verschillende kwalificaties die je kunt vinden op het keurrapport. Daarna volgen de te behalen kampioenspunten en de betekenis van de afkortingen BOB, BOG en BIS. Tot slot kun je lezen welke titels er in Nederland te behalen zijn.

Lees verder →

Door een nieuwe Europese verordening zijn de regels voor de import van honden aangepast met ingang van 29 december 2014. Als gevolg hiervan zal er ook een nieuw EU-dierenpaspoort worden uitgegeven.

Dit nieuwe EU dierenpaspoort mag alleen door dierenartsen worden afgegeven en zal minder fraudegevoelig zijn. Blanco paspoorten worden niet meer verstrekt, waardoor fokkers niet meer zelf een paspoort kunnen invullen.

De dierenarts moet aan specifieke eisen voldoen bij het invullen van bepaalde rubrieken in dit paspoort. Lees verder →

Donderdag 3 april 2014 is het onderwerp van het KRO TV-programma “De Rekenkamer: “Wat kost een hond?”

In het KRO programma ‘De Rekenkamer’ worden van allerlei uiteenlopende zaken de kosten in kaart gebracht door Rekenmeester Stefan Stasse, die de nodige gegevens krijgt aangereikt van Sander de Kramer, Jaïr Ferwerda, Marijn Frank, Tom Roes en Paul Faassen.

De makers van dit programma duiken met een grote dosis humor in de wereld van hond en baas om te beoordelen wat een hond daadwerkelijk kost. Dit doen zijn door het bezoeken van een hondenshow, de dierenarts en een dierencrematorium. Lees verder →

LED hondenveiligheidshalsbandIn de donkere wintermaanden is het belangrijk dat baas en hond goed zichtbaar zijn.

Als je met je pup ’s avonds uit gaat en met verkeer te maken heb is het belangrijk dat je pup op grote afstand zichtbaar is.

Tegenwoordig zijn er diverse veiligheidsattributen om te helpen jouw en je pup goed zichtbaar te maken in schemering en donker. Lees verder →

bootDe meeste honden kunnen zwemmen, maar mee gaan op de boot is toch wel iets anders voor een hond.

Het beste kun je de hond hier langzaam aan laten wennen, begin met hem mee te nemen aan boord en hem overal rustig aan te laten snuffelen.

Leer hem ook wennen aan het dragen van een zwemvest. Maak de eerste paar keren een klein tochtje. Als je ziet dat de hond zich veilig voelt kun je wat langere tochtjes gaan maken. Lees verder →