Puppy Benodigdheden

Niks is leuker dan er met je hond samen op uit trekken en lekker te wandelen met de hond. Het kan op veel manieren, je kunt dicht bij huis blijven of wat verder gaan.

Om verder weg te komen zal je vaak gebruik maken van een auto, fiets, tram, bus of trein. Hiervoor heb je ook hulpmiddelen om jouw pup of volwassen hond te vervoeren.

Eenmaal op de plek waar je wilt wezen kun je starten met een heerlijke wandeling. In dit artikel gaan we het hebben over wat je zoal nodig kunt hebben als je gaat wandelen met de hond.

Lees verder →

Als je samen met je hond weg wilt voor een wandeling in het bos of op het strand, een bezoek bij de dierenarts, op visite, op vakantie, of iets anders, dan kan het zijn dat de afstand zo groot is dat je de hond met de auto wilt vervoeren.

Je wilt dan natuurlijk wel graag dat de reis voor je pup / hond en voor jezelf veilig is.

Om met de hond veilig op reis te gaan zijn er diverse verschillende producten te koop die je reis echt veiliger kunnen maken. Om te bepalen wat je wilt gaan aanschaffen moet je eerst bepaalde dingen voor jezelf op een rijtje zetten, zoals of je je hond in de kofferbak wilt vervoeren of op de achterbank.

Lees verder →

Thundershirt voor hondenHet Thundershirt is een soort vest wat strak om de romp van je hond zit. Het is speciaal ontwikkeld om een hond rustig te maken.

Tijdens de jaarwisseling is het Thundershirt dan ook een uitkomst voor die honden die bang voor vuurwerk zijn.

Het Thundershirt geeft een constante, zachte druk op de romp van de hond. Dit heeft een verbazingwekkend kalmerend invloed op het zenuwstelsel van de meeste honden.

Een groot voordeel van het Thundershirt is dat je je hond geen medicatie meer hoeft te geven, het is dus een geweldig alternatief voor medicijnen.

Door de hond het Thundershirt aan te doen wordt hij rustig en kan zich weer focussen. Lees verder →

HondenspeelgoedHet is verstandig om alvast wat spulletjes voor je pup te kopen voordat je hem ophaalt.

De eerste paar dagen zijn erg vermoeiend voor een pup, het is daarom niet handig om (samen) uitgebreid spulletjes voor hem te gaan kopen.

Hieronder beschrijf ik een aantal benodigdheden die handig zijn om in huis te hebben voordat je de pup ophaalt. Lees verder →

koelmat hondenHonden kunnen in vergelijking met ons maar heel beperkt hun overtollige warmte kwijtraken, dit is via hun bek (hijgen) en via hun poten. Honden zweten dus niet zoals wij over hun hele lichaam.

Honden hebben daardoor meestal eerder en meer last van warmte dan wij en lopen eerder gevaar. Er zijn tegenwoordig verschillende koelmatten en koelbanden voor honden.

Je kunt hiermee de hond wat af laten koelen en beschermen tegen oververhitting of een zonnesteek met het warme weer. Lees verder →

puppy met speeltjesSpeelgoed kiezen voor een puppy is niet altijd makkelijk. Er zijn hartstikke veel verschillende soorten speeltjes, maar iedere pup vindt een ander speeltje het leukst. Het kan daarom even duren voordat je het perfecte speeltje voor je pup hebt gevonden. Hieronder staat een overzicht met verschillende soorten speeltjes. Lees verder →