Honden tanden poetsen

honden tanden poetsenOm tanden te poetsen bij je hond kun je het best bij de dierenarts of in een dierenspeciaalzaak speciale stevige tandenborstels en hondenpasta kopen. Je kunt er ook voor kiezen om een poetsgaasje die je om de vinger moet wikkelen te nemen. Poetsen met een speciaal poetsgaasje gewikkeld om een vinger wordt beter geaccepteerd door de hond.

Gebruik nooit tandpasta voor mensen, behalve dat honden de smaak vies vinden zit er ook fluoride in en dat is niet goed voor honden. Tandenpoetsen moet je rustig aanleren. Je kunt hiermee beginnen als de hond er al aan gewend is dat je weleens zijn tanden bekijkt. Wel is het aan te raden alles zo vroeg mogelijk te doen zodat het een gewoonte voor de hond wordt.

Om je hond te laten wennen aan de tandenborstel of poetsgaasje kun je er eerst een lekkernij op doen zodat de hond het een leuk voorwerp gaat vinden. Gaat dat goed, dan kun je rustig aan beginnen door enkele poetsbewegingen te maken. Breidt dit telkens verder uit totdat de hond er helemaal aan gewend is. Je hoeft de mond niet open te trekken, de lip optillen is voldoende.

Poets elke dag

Als je iedere dag poetst vergeet je het niet. Echter is twee a drie keer per week vaak al voldoende om de vorming van tandplak en tandsteen tegen te gaan. Tijdens het poetsen dienen de buitenkant van de tanden en kiezen in de bovenkaak en vooral de achterste kiezen goed gepoetst te worden.

De buitenkant van de tanden en kiezen van de onderkaak worden door de bovenkaakkiezen gepoetst en de binnenkant van de tanden worden door de tong gepoetst.

Pedigree Dentastix

Is tandenpoetsen geen succes? Dan kun je de hond dagelijks Pedigree Dentastix geven. Het is wetenschappelijk bewezen dat bij dagelijks gebruik van Dentastix de vorming van tandsteen op het gebit tot 80% vermindert.

Kauwspeeltjes en botten

Je hond op veel kauwspeeltjes en botten te laten kauwen is ook een manier waarop het gebit van jouw hond schoon blijft. Er zijn speciale kauwspeeltjes te verkrijgen bij dierenspeciaalzaken met een structuur die ervoor zorgt dat de kiezen van de hond goed worden schoongemaakt.

Laat een reactie achter »