Jack Russell pup opvoeden

Jack Russell pup opvoedenBij de aanschaf van je Jack Russell pup zul je je verdiept hebben in het karakter en de eigenschappen van de Jack Russell terriër.

De Jack Russell, die oorspronkelijk uit Engeland komt, is een sterke, actieve, lenige, alerte, werkende hond met een goed karakter en een flexibel lichaam van gemiddelde lengte. Zijn vlugge bewegingen passen bij zijn levendige en intelligente uitdrukking.

De Jack Russell is moedig, onbevreesd, vriendelijk maar zelfverzekerd.

In huis is het een gezellige hond. De Jack Russell is zeer trouw aan zijn familie en kan (zeker als ze ermee opgegroeid zijn) goed met kinderen overweg. Bij de opvoeding van de Jack Russell pup is het belangrijk om vanaf het begin consequent te zijn.

Een Jack Russell is een zeer actieve hond die zowel lichamelijk als geestelijk voldoende bezig gehouden moet worden. Kan hij zich buiten niet uitleven dan doet hij dit binnen.

Begin op tijd met opvoeden

Verder heeft hij gedragingen die als pup wellicht grappig zijn, maar die je als de hond volwassen is niet meer zo kunt waarderen. Zo zijn het geweldige gravers, een klein putje gegraven door je pup is niet zo erg, maar een verbouwde tuin als hij volwassen is, zul je minder waarderen.

Hij is erg waaks, waardoor hij regelmatig blaft. Verder gaat de Jack Russell graag achter alles aan wat beweegt. Voor al deze eigenschappen geldt, als je niet wilt dat hij dit doet, moet het vanaf het begin gecorrigeerd worden, want eenmaal aangeleerd is moeilijk afgeleerd.

De Jack Russell is een echte karakterhond. Je zult hem altijd een stap voor moeten blijven. Je kunt stellen dat de Jack Russell een grote hond in een kleine verpakking is. Ze zijn eigenwijs, pienter en onverschrokken, zij vereisen daarom een zeer consequente opvoeding.

Het complete trainingsboek voor de Jack Russell Terriër.

Netty Hendriksen heeft al ruim dertig jaar ervaring in het opvoeden van Jack Russells. Zij geeft aan dat er in de opvoeding van de Jack Russell twee opties zijn: de hond ziet jou als een persoon die onder of boven hem staat in de roedel.

Zij heeft haar ervaring in training en opvoeden van de Jack Russell in een uniek trainingsboek gestopt, omdat zij vond dat er behoefte was aan een boek speciaal gericht op de opvoeding van de Jack Russell Terriër.

In het trainingsboek staat hoe jij een krachtige leider kunt zijn van jouw Jack Russell, zodat je hem helemaal naar je hand kunt zetten. Zelfs als je er in het begin van de opvoeding nog niet in geslaagd was. Wil je meer over het opvoeden van de Jack Russell weten? Bekijk dan het e-book:
Jack Russell Trainingsboek

1 Reactie »

  1. harold smits 10 augustus 2015 op 11:24 - Reply

    ik probeer zeer vaak om de boeken te bestellen.
    helaas lukt dit maar niet omdat de aanbieder niet meer bestaat of ik krijg een ander antwoord.
    hoe kan ik dit zsm bemachtigen?

    bvd Harold

Laat een reactie achter »