Koelmat en koelhalsband voor honden

koelmat hondenHonden kunnen in vergelijking met ons maar heel beperkt hun overtollige warmte kwijtraken, dit is via hun bek (hijgen) en via hun poten. Honden zweten dus niet zoals wij over hun hele lichaam.

Honden hebben daardoor meestal eerder en meer last van warmte dan wij en lopen eerder gevaar. Er zijn tegenwoordig verschillende koelmatten en koelbanden voor honden.

Je kunt hiermee de hond wat af laten koelen en beschermen tegen oververhitting of een zonnesteek met het warme weer.

Koelmat voor honden

Een koelmat is speciaal bedoeld om voor een comfortabele verkoeling te zorgen voor honden of andere dieren bij warme temperaturen. Plaats de mat op een plat oppervlak waar je hond lekker op de mat kan gaan liggen.

Het is niet noodzakelijk dat de hond met zijn hele lichaam om de mat gaat liggen, vaak vinden ze een hoofd, voetjes of billen al lekker om te koelen.Door de lichaamswarmte van je hond kan na verloop van tijd de koelte van de mat afnemen. Je kunt de koelmat omdraaien om de hond weer van koelte te voorzien.

Als je de mat op een ondergrond legt die niet goed tegen vocht kan, leg dan twee handdoeken onder de mat. De kristallen in de mat geven altijd ietwat condens af, wat dan door de handdoeken kan worden opgevangen.

De koelmat is een dik katoenen mat waarin koelkristallen zijn verwerkt. Het is normaal dat een mat na het inweken vochtig aanvoelt. U kunt het koelproduct zachtjes uitwringen. Na een paar uur wachten is het meeste vocht weg.

Het is niet zo dat je hond moet wachten voordat hij op de mat kan, dat kan meteen. Een volgezogen mat behoudt zijn verkoelende eigenschappen tussen de twee en tien dagen, afhankelijk van de warmte buiten waardoor de kristallen hun water laten verdampen.

Koelmatten zijn in verschillende kleuren en maten te koop.

koelhalsband voor honden

koelhalsband hondenIn de koelhalsband zit een reservoir met koelkristallen dat bij het dragen precies de slagaders in de nek van de hond bedekt. Doordat de slagaders aan de oppervlakte van de huid liggen, stroomt het bloed direct langs het verkoelende reservoir waardoor het gehele lichaam uiteindelijk verkoeling ondervindt.

Je kunt het effect vergelijken met het houden van de polsen onder stromend koud water. De koelhalsband kan worden bevestigd aan de gewone halsband.

Een volgezogen halsband behoudt zijn verkoelende eigenschappen minimaal twee dagen. De koelhalsband zet wat uit waardoor het lekker zacht en comfortabel is.

Het is net als bij de koelmat normaal dat het na het inweken vochtig aanvoelt. Je kunt de halsband zachtjes uitwringen. Na een paar uur wachten is het meeste vocht weg. Je hoeft niet perse te wachten, je hond kan de halsband meteen dragen.

Koelhalsbanden zijn in verschillende kleuren en maten vekrijgbaar.

Koeljas voor honden

Koeljas voor hondenNaast koelmatten en koelhalsbanden zijn er ook koeljassen speciaal voor honden. Wanneer je de koeljas in het water legt wordt de verkoelende gel geactiveerd.

Wanneer je de hond de koeljas aandoet wordt zijn of haar lichaamstemperatuur geabsorbeerd en afgestoot door verdamping. Zo kan je hond goed verkoelen.

Een volgezogen koeljas behoudt zijn verkoelende eigenschappen tot maximaal 5 dagen en je kunt de koeljas natuurlijk steeds opnieuw gebruiken.

De koeljas is erg handig bij warm weer, tijdens het reizen, hittestress en verhoogde lichaamstemperatuur.

Er zijn koeljassen in verschillende maten verkrijgbaar.

Laat een reactie achter »