Mijn puppy jankt s’ nachts, hoe krijg ik hem stil?

slapende pupPuppies opvoeden betekent ook dat een puppy in de nacht opgevoed moet worden. Één van de meest frustrerende dingen is wanneer je in je bed ligt en de pup beneden ligt te janken/huilen midden in de nacht. Omdat dit een veelvoorkomend probleem is heb ik enkele tips die je kunt proberen om je puppy ’s nachts stil te houden.

Maak de pup altijd moe voor het slapen gaan

Zorg er altijd voor dat de pup moe is voordat iedereen gaat slapen. Een wandeling, spelletje, oefeningen voor het slapen gaan is daarvoor belangrijk. Als je een wandeling maakt voordat iedereen gaat slapen weet je ook dat de pup niet hoeft te plassen of poepen ook al jankt hij.

Handige spullen bij de slaapplek
– Doek/speeltje uit het nest, hier zit nog de geur van zijn broertjes en zusjes aan en geeft hem een veilig gevoel;
– Tikkende klok/ radio met zacht muziekje.

D.A.P. feromonen

D.A.P. producten bevatten een analoog van een geruststellende feromoon van de hond. Alle moederhonden die melk geven scheiden geruststellende feromonen af. Onderzoek heeft aangetoond dat de geruststellende eigenschappen van de feromonen ook op latere leeftijd blijven bestaan. D.A.P. producten zijn er in meerdere varianten. Je hebt een D.A.P. Verdamper, D.A.P. Spray en een D.A.P. Halsband. Het is ook bekend dat het angst en vernielzucht kan verminderen.

Wat als de pup ’s nachts wel jankt?

Als je puppy ’s nachts jankt moet je niet naar beneden gaan, probeer de pup te negeren. Dit kan heel moeilijk voor je zijn, maar als je op de pup reageert geef je hem zijn zin. Wat ik met zijn zin geven bedoel is dat je de pup aandacht geeft en als je puppy eenmaal doorheeft dat janken effect heeft, zal het alleen maar langer duren voordat je een normale nachtrust hebt omdat je het janken stimuleert.

Als je het echt niet kan uithouden en je wilt wel naar beneden gaan, geef de pup dan geen aandacht, wees alleen aanwezig. Zodra je puppy weer gekalmeerd is kun je weer naar boven. Op deze manier zal het wel langer duren voordat de pup een nacht stil is.

Wees in ieder geval niet bang. Puppies leren snel, sommige puppies janken maar één nacht en een andere zeven. Het is de eerste paar nachten even doorzetten, maar daar heb je later profijt van.

Bonus tip

Om ruzie met je buren te voorkomen kun je het best vooraf vertellen dat je een nieuwe pup in huis haalt en dat de pup de eerste nachten best weleens onrustig kan zijn.

67 Reacties »

 1. Petra 12 november 2011 op 13:25 - Reply

  Wat is er mis om die eerste nachten gewoon lijfelijk bij de pup in de buurt te blijven? Op de bank bv en de pup in de bench.
  Geen nachtelijke huilpartijen en binnen ,n week is het hondje gewend.
  Waarom zo moeilijk doen terwijl het anders kan? Zo,n pupje wordt zomaar uit het nest gehaald en mag wat mij betreft best rustig wennen hoor.
  Geen van hen ontwikkelde verlatingsangst overigens dus dat heeft geen invloed.
  Ook mijn herplaatsers behandel ik zo en ook bij hen werkt het prima.

  • Maikel 12 november 2011 op 18:05 - Reply

   Dit artikel heb ik gemaakt omdat er een aantal vragen over waren binnen gekomen. In dit artikel staan tips voor de mensen die wel in hun eigen bed willen slapen. Het is voor jouw manier dus niet van toepassing.

   Er staat overigens nergens in de tekst dat er iets mis is om de eerste nachten in de buurt bij de pup te blijven en over verlatingsangst staat ook niks.

   Er leiden vele wegen naar Rome, iedereen doet het op zijn of haar manier en daar is niks mis mee. Je moet een manier vinden waar je je goed bij voelt, uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde resultaat.

   Gr,
   Maikel

 2. Joke 12 november 2011 op 16:21 - Reply

  Ik denk dat wat hierboven beschreven is alleen bedoelt is voor mensen die het op deze manier doen, tenminste als ik eerste alinea goed lees.

  Ikzelf slaap ook altijd in mijn eigen bed (ivm rug) als ik net een puppy heb en leg hem niet op de slaapkamer. Gewoon goed moe maken voor het slapen en dan is de puppy zo stil. Het went erg snel binnen 2-3 daagjes ben je er vanaf en ik snap niet wat er moeilijk aan is, het is naar mijn mening juist makkelijk.

 3. Veerle 1 februari 2012 op 13:15 - Reply

  Hmmm, fysiek onderblijven voor de eerste nachten kan ook een probleem worden. Namelijk als de hond daaraan gewend is geraakt en jij gaat naderhand in je bed slapen, krijg je nog steeds het probleem dat je hond s`nachts jankt.

  De beste oplossing is toch even hard-love.
  Meestal piepen ze maar even, en daarna slapen ze door.

  Onze pup heeft alleen een kwartiertje gejankt en is daarna rustig gaan slapen. De nachten daarop heeft ze niet meer gejankt.

 4. wilma 9 februari 2012 op 20:33 - Reply

  mijn pup was stil geen last gehad toen hij met twaalf weken kwam , nu is hij 5 mnd en jank al drie nachten lang op de dag kan hij opeens niet meer alleen zijn is al uit de bench gebroken en heeft zo ongeveer de keuken stoelen op gevreten om maar zo te zeggen
  wat doe ik hieaan wie heeft er raad
  de bensch kapot de stoelen stuk de kast deurtjes aan gevreten omdat hij even alleen (was in de bench)en dan nog maar niets te zeggen over de gewonen deuren die er niet meer uit zien
  het is dan wel een cane corso

  • Maikel 10 februari 2012 op 20:11 - Reply

   Wat is er na 5 maanden anders gegaan dan na de tijd hiervoor? Is er misschien iets gebeurd waardoor zijn gedrag opeens zo anders is?

 5. Monique 20 maart 2012 op 11:08 - Reply

  Het verschilt heel erg van pup tot pup. Mijn eerste hovawart vond alles prima. Nu hebben we er een tweede bij en die is helemaal het tegenovergestelde. De eerste sliep gelijk de eerste nacht door en de tweede is meer een doordauwer en als zijn keeltje open gaat lijkt het net of je een kudde geiten en de nodige honden in huis hebt. Hij probeert ook de hele tijd tegen je aan te rijden . Hij zal nog even zijn plek moeten zoeken en weten in welke rangorde hij staat maar dat komt met de tijd wel goed. Buiten dat hij (hij is er nu drie dagen) moet wennen aan zijn nieuwe omgeving zie ja al dat het een manneke is die zijn zin probeert door te drijven.

 6. sigrid 10 april 2012 op 08:36 - Reply

  Hier ook een manneke die zijn zin wilt doordrijven !!

  Hebben sinds 3 dagen een Benner Sennen in huis en snachts is hij niet te doen !
  Janken van zodra je hem in de bench zet , houdt het gemakkelijk een uurtje vol ….
  om dan na een uur of twee slapen nog een concertje van een uur te geven …
  Ik ga hem vandaag nu meer laten wennen aan de bench door hem er af en toe een 5tal minuten in te zetten , en hoop deze nacht toch een beetje meer rust te hebben 😉

  Iemand meer tips ?

  • Maikel 21 april 2012 op 23:12 - Reply

   Is het nog gelukt met je puppy?

 7. Marcel 9 mei 2012 op 11:46 - Reply

  Hoi,

  Wij zijn inmiddels sinds zaterdag 5-5-12 in het bezit van Bo, een bruine labrador pup(reu). Echt een dikke schat is het!

  De eerste nacht heeft hij amper gepiept, waarschijnlijk omdat hij teveel indrukjes heeft gehad die dag om te verwerken.

  Nu lijkt het elke nacht erger te worden. Afgelopen nacht werd ik er echt gek van en ben er uit gegaan. Heb hem op advies van een puppytrainer uit zijn bench gehaald, niet geaaid of tegen hem gepraat maar opgepakt en in de tuin gezet met in de hoop dat hij zou gaan plassen/poepen. Volgens de trainer kan het zijn dat hij ’s nachts aangeeft te moeten plassen/poepen. Helaas, hij deed niks. Maar was wel super enthousiast. Opnieuw heb ik hem genegeerd, opgepakt en in zijn bench gezet.

  Vrijwel direct toen ik weer in bed lag begon het orkest opnieuw. Ik wist trouwens niet dat zo’n klein hondje zo’n herrie kan maken :-).

  Als ik bovenstaand artikel lees en de daarop gegeven reacties, dan maak ik op dat het niet uitmaakt hoe je het doet, als je het maar doet op de manier waarop het goed voelt?

  Eventuele tips zijn natuurlijk welkom!

 8. Marcel 14 mei 2012 op 15:35 - Reply

  Hoi,

  Update: Bo groeit als kool, hij lijkt gewoon niet meer op het hondje van vorige week. Daarnaast is hij nergens bang voor, niet voor bussen die 50cm voor zijn neus stoppen, niet bang voor kleine kinderen enz. Laatst reed hier een optocht door de buurt van erg veel vrachtwagens. Laat deze chauffeurs nu allemaal flink toeteren… Bo gaf geen krimp, keek alleen erg verbaasd.

  Sinds 2 nachten is het gepiep ook voorbij en kan zijn baas weer normaal slapen.

  Piepen is dus tijdelijk, en heel erg normaal. Bij ons heeft het 6 nachten geduurd, lange nachten… Maar het is voorbij 🙂

 9. Sil 8 augustus 2012 op 09:52 - Reply

  Hoi,
  We hebben nu 3wkn een pup en zij is ondertussen 4.5mnd oud. Ze was dus al wat ouder toen ze bij ons kwam, via het asiel. De eerste nachten ging zoals we verwachtten, eerst 20-30min. gejank en daarna stil. Echter de laatste week begint ze spontaan meerdere malen ’s nachts te piepen en te blaffen, dit terwijl ze ’s avonds (vrijwel) direkt stil is (en in de tussenperiode van wennen tot een week geleden ook stil was). Er is niets veranderd in de situatie, dus we snappen er niets van. Negeren helpt niet, ze gaat gewoon door. Plassen hoeft ze ook niet, als we haar eruit laten hoeft ze niets en begint ze gewoon weer te piepen en te blaffen in haar bench. Ondertussen zijn we beiden (mijn man en ik) total-loss van het slaaptekort. Wat kunnen we doen? HELP

  • Marion 9 januari 2013 op 10:15 - Reply

   Hoi Sil,

   Neem de pup gewoon mee naar boven in haar mandje naast je bed. Wanneer ze wakker wordt stel je haar gerust dat je er bent. En valt ze meteen weer in slaap. Maar niet in bed pakken!! Sluit haar niet op in een bench! Dat werkt averechts! Na een aantal nachten kan ze beneden slapen met jouw oude gedragen pyama!!:-)

 10. Niels 13 augustus 2012 op 10:45 - Reply

  Hoi ,
  wij hebben sinds 4-8 een labrador kruising pup.
  nou hebben wij voor de harde aanpak gekozen en haar dus gelijk de eerste nacht alleen in de bench met een warme kruik en een doekje uit het nestje.
  heeft ze ongeveer een uur gepiept en gejankt. 2 nacht nog maar 3 kwartier en van half 12 tot 6 uur al door slapen.
  alleen daarna gaat het opnieuw inslapen wat minder en veel korter. dat nam zo af tot ongeveer 5 a 10 minuten janken.
  Tot afgelopen zaterdag, mee genomen naar een feestje dus te laat terug en daardoor uit haar slaap ritme maar een dag later was het weer raak. En van ellende hebben we de bench maar op de slaapkamer gezet iets wat we niet wilde maar mevrouw was binnen 2 minuten stil.
  Iemand enig idee hoe we dit verder kunnen aanpakken?

 11. elly 28 september 2012 op 03:37 - Reply

  Sinds 2dagen heb ik een puppy, haar naam is Beau een teefje,vandaag ,en gisteren ook snachts niet willen slapen nou de aanhouder wint, gewoon negeren en ze moet je kunnen zien radio aan dus inderdaad hoor haar nu weer ik ga gewoon dicht bij haar zitten,en er voor haar zijn . We moeten er samen voor elkaar zijn.

  • Maikel 1 oktober 2012 op 16:44 - Reply

   Goedzo Elly, hoe gaat ondertussen met Beau?

 12. Sandra 8 oktober 2012 op 11:54 - Reply

  Hoi hoi

  Ik heb een golden van 8 wkn. Ik lees dat je je pup
  ’s nachts Moet negeren maar hij moet toch ook plassen ’s nachts.

  • Maikel 8 oktober 2012 op 17:44 - Reply

   Het kan inderdaad zo zijn dat je puppy ’s nachts nog een keer uit moet, dit kun en mag je natuurlijk ook gewoon doen.

   Het gaat in dit artikel voornamelijk om het janken omdat hij nog moet wennen aan het alleen slapen.

 13. franny 2 januari 2013 op 01:40 - Reply

  Wij hebben nu 5dagen een puppy, overdag is het een heel lief hondje maar ‘ snachts niet. De pup jankt en piet namelijk de hele nacht al 5nachten lang. Ik kan hier door niet slapen maar wil de pup niet zijn zin gevn door naar beneden te gaan. Wie heeft er tips ?

  Gr franny

 14. Marion 9 januari 2013 op 10:18 - Reply

  Hoi Franny,

  Neem de pup mee naar boven in zijn mandje. Wanneer hij wakker wordt stel je hem gerust door aan je hand te laten ruiken. Neem hem niet in bed! Na een paar nachtjes kun je hem beneden laten slapen met jouw oude gedragen pyama!!
  succes!!

 15. Carmen 1 februari 2013 op 11:32 - Reply

  Hallo,

  Ik heb sinds 1 week een amerikaanse stafford pup van nu 9 weken, de eerste nacht ging hartstikke goed ze heeft van 11 tot 6 geslapen! De tweede nacht was het raak we hadden die avond met haar gespeeld en hadden haar voor dat we gingen slapen nog uitgelaten. We lagen om 11 uur er in en ze begon al meteen met piepen we wonnen in een appartement zij slaapt in de woonkamer maar ze kan ons zien liggen in bed wand ze ligt ongeveer in de opening van de slaapkamer.
  Ze heeft de heletijd gepiept ik had de hoop opgeven en heb haaar bij mij in bed gelaten heeeeeeel stom!!!!!!
  Nacht daar op ook piepen en na half uurtje weer bij mij in bed gelaten super stom!
  Nacht daarna hebben we besloten het niet meer te doen!
  Ze heeft in haar bench ook haar speeltjes!
  Het is nu de 3 de nacht dat ze in haar bench slaapt en dat we haar laten piepen we geven haar een aandacht wand ze moet dit leren vaak piept ze van 11 tot 12/half 1 en daarna weer van 3 tot 4 dan laat ik haar plassen en even knuffelen en dan laat ik haar weer in haar bench dan piept ze nog 5 min en dan valt ze in slaap

  Wat kan ik nog meer doen wand het zijn al 3 gebroken nachten heeft iemand aub advies!?

 16. Wendy 3 februari 2013 op 02:00 - Reply

  Ik denk dat het per pup anders is, ieder heeft eigen karakter verschillende ‘opvoeding’, leefomgeving, leeftijd enz. Mijne was, soms nóg wel, héél angstig en at én dronk niet.. Daarom eerste 2 nachten bij mij óp bed gelegd, miss dat ze dan rustiger werd omdat ze na 2 nachten uitgerust is en n band met mij opbouwt. ,Daarna 1,5 week naast me bed, vannacht nog op bed en nu eerste nacht alleen en na n kwartiertje stil.

 17. marry 5 februari 2013 op 12:52 - Reply

  Hallo,
  Wij hebben sinds 1 week bailey in huis van 2 maanden.
  Bailey is een old enlish bulldog teefje .
  De eerste3 nachten waren echt verschrikkelijk…
  Mooir stoffen bench met doekje en speeltje uit t nest…heerlijk kussen met lekker warm zacht kleed…wij dachten…perfect!!
  Maar helaas ze huilde en gilde alsof ze geslacht werd,wij niet blij en de buren ook niet..
  De 4e avond ben ik wat later opgebleven en heb ik lekker met haar gelopen gespeeld en geknuffelt tot ze goed moe was en vervolgens met n platte warme kruik in dr bench gedaan.
  Heerlijk geslapen;)
  Ga niet schreeuwen tegen je pup want dan word hij/zij alleen maar bang maar speel ,loop en knuffel tot hij/zij goed moe is;)
  Duc6

 18. van eenaeme david 15 maart 2013 op 10:01 - Reply

  hallo,
  wij hebben sinds 2 dagen een sint-bernard pup en we slapen dus al 2 nachten niet !!! hij jankt gemakkelijk 2 a 3 uren aan een stuk en geeft niet op ! ook het plassen en kakken doet hij enkel binnen ! sta met hem 15 min buiten en doet niets komt binnen en zet hem te plassen ! we weten dat we geduld moeten hebben maar kan er ons iemand tips geven om dit zo snel mogelijk beide gevallen op te lossen ?
  mvg david

  • puppy love 19 maart 2013 op 21:12 - Reply

   hallo david, hoe gaat ’t inmiddels met de pup? ik heb mijn honden altijd binnen 1 week zindelijk, zo niet eerder! hopelijk heb je hier iets aan:
   leg 1 krant in ’t midden van je huiskamer. zodra je pup wakker is, heeft gespeeld, heeft gegeten of gedronken: direct op de krant zetten! meestal moeten pups na dit soort dingen meteen plassen/poepen.
   leg de krant elke dag ’n meter (of meer) dichter bij de deur.
   als je de krant uiteindelijk na ’n paar dagen bij de deur hebt liggen: let goed op wanneer je pup naar de krant loopt! vervolgens prijzen, oppakken en buiten zetten!
   de volgende dag de krant weg laten! zodra je pup naar de deur gaat, uitlaten!!
   het is even bewerkelijk maar bij mijn honden werkte deze methode het beste. succes, hopelijk heb je er iets aan.

 19. gwenny 26 maart 2013 op 07:21 - Reply

  hallo, wij hebben sinds januari een pup en is ondertussen bijna 5 maanden oud. Onze Ceasar is een oudduitse herder en hij luistert ontzettend goed. In het begin zijn we snachts standaard om 3 uur opgestaan om hem even te laten plassen. Dit doen we een aanral weken niet meer en het gaat snachts prima! hij heeft ook nooit in een bench gehoeven dus we zijn apetrots op hem! Nu is het ook wel een makkelijke hond en heeft hij een rustig karakter. wat ik merk is dat als je consequent blijft en dingen herhaalt het voor de hond makkelijker word en zelf heb je hier ook wel degelijk profijt van! Maar nu komt het, sinds 3 nachten jankt hij misscjien wel een uur achter elkaar dooe, nu weet ik dat hij tandjes aan het wisselen is en hij ander voer krijgt. maar ik vind het zo frapant dat het altijd rond 5 uur snachts is en nooit overdag of zo. iemand tips?

 20. Bert 11 mei 2013 op 09:31 - Reply

  Ik heb sinds deze week een Beagle pup (Dux), een geweldig beestje wat nu al op commando kan zitten en erg leergierig is, loopt al links en als ik stop met lopen gaat ie uit zichzelf al zitten zonder dat ik wat zeg, hij begint me nu zelfs aan te kijken op dat moment (iets wat ik graag wil).. Zelfs met de bal spelen vind ie erg leuk worden, vooral omdat ik em wil leren apporteren natuurlijk beloon ik hem zodra hij de bal pakt om er later voor te zorgen dat ie er mee terugkomt 🙂

  Enige is wel dat hij snachts zo om de 1,5/2 uur piept en geregeld erg hard jankt (lees; joelt!).. Ik probeer hem te negeren maar dat kan ik mn buren echt niet aan doen. Op het moment dat hij dan weer stil is haal ik em gelijk uit de bench en ga ik met hem naar buiten om te plassen en dat doet ie dan ook elke keer.

  Natuurlijk wil ik er zo langzamerhand wel naar toe werken dat hij langer door slaapt, maar belangrijker is pieploos 😉

  Hij piept overigens ook gewoon buiten de bench als ik em even geen aandacht geef. Van de trainer moet ik hem dan met “uh” of “nee” streng toespreken. Dit begint zn effect te krijgen en dat gaat dan ook steeds beter en moet eigenlijk wel zeggen dat dit nagenoeg niet meer gebeurd.

  Nog tips voor de nacht?

 21. wendy 20 mei 2013 op 10:16 - Reply

  hallo,,

  ik heb sinds 3 dagen nu een puppy, ik weet dat hij snachts zou gaan piepen/huilen.. en ook weet ik dat ik hem eigenlijk moet laten.. de eerste nacht was uiteraad het ergst.. ik ben een paar keer naar hem toe geweest.
  gister avond hebben we hem in de bence gelegd en ging wonder boven wonder slapen.. tot dat hij om half 5 wakker werd toen ging hij tekeer.. niet om aan te horen… ik woon klein en met veel mensen om mij heen.. iedereen werd wakker.. ik heb hem toen maar in bed gelegd en binne 10 sec sliep hij.. kan ik mijn puppy dit later nog afleren?? want hij moet er niet aan wennen dat hij bij mij in bed mag slapen.. maar ik was radeloos vannacht..

 22. Carolina 12 juni 2013 op 20:18 - Reply

  Hallo, ik heb sinds 7 juni een pup, een boomer van nu 8 weken.
  Overdag gaat alles prima: zelfs nog niets in huis gedaan: om de 2-3 uur naar buiten en ging meteen goed. Maar de nachten……

  Ik heb nu al 5 nachten niet meer dan 1 uurtje of zo geslapen. Als we om 11u. naar bed gaan-hij staat in een open reisbench naast m’n bed met een oud t-shirt van me en knuffels-begint hij al na een uurtje of 2 te blaffen/janken. Naar beneden, dan plast hij ook. Terug naar bed, na 2 uur weer hetzelfde. Dus 3-4x per nacht.

  Ik haal het water een uur voor het slapen weg, geef hem nog een wat langere wandeling waarbij hij ook altijd nog plast.

  HELP, want na 5 gebroken nachten en geen enkel teken van verbetering, ben ik zelf helemaal kapot. Negeren durf ik nog niet goed, omdat hij zo zindelijk is, en ik weet niet of hij nu blaft en jankt omdat hij iets ‘moet, óf dat hij gewoon geen zin heeft om te gaan slapen.

  Ben nu zó uitgeput dat ik bijna niks meer kan opbrengen, en bijna de neiging heb een ander huisje te zoeken.
  Ik slik nl. ook medicatie die een spiegel moet opbouwen, en nu ben ik iedere nacht zo misselijk dat ik zelfs moet spugen, dit bevordert mijn gezondheid dus niet.

  En ik snap het niet, want het is een makkelijke pup, gewoon levendig en speels maar niet hyper of zo. WIE HEEFT EEN TIP??? Toch negeren als hij na een uurtje of 2 al begint? Bedankt voor het meedenken!

  • Joke 13 juni 2013 op 18:50 - Reply

   Het begin kan inderdaad erg vermoeiend zijn, dit heb ik ook zo ervaren. Plast je hond echt iedere keer als die blaft/piept? Dan denk ik dat hij het gewoon erg goed aangeeft.

   Uitgebreid spelen voor het slapen gaan hielp bij mij erg goed want hij werd erg moe en bleef ook tijdje slapen. Na 4 uur hoorde ik nog weleens wat en dan moest hij inderdaad plassen. Op een gegeven moment zat er telkens meer ruimte tussen waarna die een nacht zonder janken kon.

   Even doorzetten, het kan alleen maar beter worden.

 23. Banaantje 5 november 2013 op 12:40 - Reply

  Wij hebben sinds 4 weken een westie pup in huis. De eerste 3 weken zindelijk en hele nachten in de bench. Sinds 3 dagen is het drama ’s avonds, piepen en janken.
  Overdag als ik ff wil strijken doe ik hem ook in de bench, piepen en janken???? Laat ik hem los in de kamer dan staat er geen plant meer in de pot???
  Wie heeft er een tip ?

 24. thony 15 februari 2014 op 19:12 - Reply

  Mijn dochter heeft sinds 2 weken een bordaux dog van nu 10 weken. overdag een super lief beestje maar komt s’nachts wel 4 keer. dan gaat hij piepen en doet ze hem naar buiten. iedere nacht is hij aan de diaree en overdag heeft hij gewoon normale ontlasting. Ze heeft hem 1 nacht laten piepen maar toen zat zijn hele bench onder de diaree. Hoe kan dit?

 25. Francis 26 juni 2014 op 08:00 - Reply

  Hoi hoi,

  Ik heb afgelopen maandag een rottweiler pup gekocht.
  Het is echt een heel lief dier, en maandagnacht ging het heel erg netjes toen heeft ie maar 10 min gejankt en toen was ie stil en heb ik hem niet weer gehoord…
  En morgens wel 2 keer in de hal gepoept en geplast (maar dat is het ergste niet)

  Dinsdagnacht heeft ie het een 1,5 uur volgehouden om te janken en ook in de gang geplast en gepoept.

  En afgelopen nacht heeft ie de hele nacht lopen te janken…
  En ik heb hem genegeerd maar stopte er niet mee.
  Maar toen ik vanmorgen beneden kwam was het wel droog en schoon heeft de hele nacht niets in huis gedaan. (dat is wel weer positief)
  Maar zou echt willen weten hoe het janken kan gaan stoppen (en hij heeft een sokje mee uit het nest gekregen en die ligt snachts bij hem in de gang op zijn plek.

  Groetjes,

  Francis

 26. diane 29 juni 2014 op 15:31 - Reply

  Hoi ik heb sinds een week een beagle pup van 12 weken.de eerste nacht toen wij naar bed gingen lag ze op de bank en toen we naar bed gingen begon ze te janken heb toen haar mandje naast mijn bed gezet maar ze blijft net zo lang janken en krabben tot ik haar op mijn bed til nu heb ik een bench gekocht en heb haar daar snachts ingedaan maar ze gilt zo hard en lang dat ik bang ben dat de buren de woningbouw gaan bellen dus haal haar er dan maar weer uit als ik haar in bed neem loopt ze continu over het bed heen springt er af gaat er op uit en gaat weer jankent tegen het bed aan staan we hebben echt slapen loze nachten ik weet niet hoelang ik dit nog vol hou iemand nog tips ?

 27. marlies 4 juli 2014 op 11:18 - Reply

  ik heb sinds drie weken een bouvier pup, ik wordt s nachts helemaal gek van het geblaf, heb al van alles geprobeerd maar niks helpt, overdag slaapt hij de hele dag ,ik maak hem steeds wakker en neem hem dan mee of ga met hem spelen maar als ik twee tellen geen aandacht geef slaapt hij weer. Hij gaat overdag gewoon in zijn bench liggen dus hij is er niet bang van of zo maar zo gouw als je de deur dicht doet begint hij,nu staat hij inmiddels in de schuur met de bench open, hij ligt er gewoon in te pitten maar doe je de deur dicht is het kermis. Ik weet het echt niet meer

 28. kimberly 5 augustus 2014 op 22:47 - Reply

  Goedenavond,

  Heeft iemand wellicht tips voor ons wat betreft het janken en blaffen bij de hond in de nacht en wanneer wij van huis gaan?

  Wij hebben Laila tijdelijk bij ons te logeren. Dit zou zomaar een jaar of wel twee kunnen worden misschien.

  Nou houden wij er natuurlijk rekening mee dat de verandering van huis en mensen om haar heen een hele goede reden is voor dit gedrag. Hiervoor deed zij dit namelijk niet.

  Wij zijn zelf hier net komen wonen. Letterlijk een maandje. Om een goede verstandhouding te behouden met mijn buren hoop ik dat dit heel snel opgelost is.

  alvast bedankt

 29. marina v/d knokke 24 september 2014 op 07:59 - Reply

  hallo,
  dieren vriend
  ik heeft zins zaterdag 20-9-2014
  een pup in huis maar echt snacht gaat die te keer als een wolf.
  maar over dag loop hij ook onstand achter mijn aan.
  ik zou hier graag een oplosing willen hebben
  wand ik kan eigenlijk niet een smeer weg zonder hem.
  groetje marina van der knokke

 30. Jebro 14 november 2014 op 20:23 - Reply

  Wij hebben een labra dood pup gekocht van 9 weken maar hij jankt de hele nacht en het heeft geen zin om hem te negeren. hij poept en plast wel in huis maar niet buiten! Heeft er iemand misschien tips?

 31. Tammy 9 december 2014 op 00:06 - Reply

  ik heb een vraag ik heb een teefje van 7 maanden oud ze piept constand dag in dag uit niet snachts dan is ze braaf , hoe kan ik dit oplossen ik maak ze goed moe voor ze moet slapen help help

 32. Els 26 februari 2015 op 06:51 - Reply

  ik heb een vraag,

  ik heb een puppy is nu 10 weken en 4 dagen bij mij in het begin geen bench gehad nu heb ik die wel het is echt zijn plaats en gaat er graag in liggen de eerste nacht heeft ie goed door geslapen de tweede nacht ook geen probleem we hebben hem nu afgelopen nacht ook in de bench gezet (een verschil hij lag nog niet te slapen in de bench) en toen we gingen slapen hebben we hem horen piepen dit hebben we laten gaan en hij is gestopt.

  vanochtend om half 6 heeft ie gepiept, wij zijn wakker geworden en hij moest plassen. hij had nu ook voor het eerst in zijn bench geplast.wel buiten gezet en daarna terug in de bench, hij is toen meteen gaan piepen maar het zette om naar janken (wij wonen in een appartement) wij zijn toen wel uit bed gegaan en hebben hem los gelaten wel genegeerd en niet gespeeld. hoe kan ik dit oplossen, zonder hem te lang laten janken mijn, buren hoeven niet wakker te liggen van mijn hond

  hij slaapt op dit moment in de bench deurtje dicht en hij heeft nergens last van.

 33. kelly 17 maart 2015 op 10:46 - Reply

  Hallo

  Wij hebben nu ook een pup bijna een week ze is een kruising tussen een sint bernard en berner sennen over het algemeen rustige honden maar mevrouw heeft Door dat als ze gaat piepen ze er aandacht voor krijgt niet van ons maar andere mensen buiten wat als resultaat dat als iemand aankomt ze niet meer vooruit te krijgen is blijft piepen en zitten tot de mensen langs zijn maar het liefst haar aaien als ze doorlopen probeert ze erachter aan te lopen dat hou ik tegen de nachten slaap ze gewoon beneden in de gang tussen woonkamer en keuken in wij wonen ze kan niet in de gang komen waar de voordeur is we hebben een 3 etage woning ons voordeel was dat de fokker al aandacht gaf aan alleen zijn en dat ze niet constant bij mensen in de buurt zijn maar nu ze weet dat ze kan drammen probeert ze dit zeker wat ik nu doe ik haar totaal negeren en wacht tot ze het opgeeft en rustig gaat liggen overdag weigert ze anders ook te gaan slapen ik blok haar dat ze me niet kan volgen als ik naar boven loop probeert ze te drammen om aandacht ik ga dan rustig de badkamer poetsen de slaapkamers zo hoort me en ziet me zo nu en dan voorbij komen ik negeer haar compleet als ze een paar minuten stil is en rustig is gaan liggen laat ik uit het niets wat lekkers vallen zo dat ze zichzelf beloont voor haar goed gedrag als ik naar beneden wil komen en ze begint weer ga ik op de trap zitten en speel ik op me telefoon zodat ik niet de verleiding krijg haar onbewust aandacht te geven soms doe ik de oortelefoontjes in zodat ik het niet hoor hierdoor veranderd mijn houding en dat van haar ook ze gaat dan weer rustig liggen dan wacht ik 5 min als ze dan nog braaf ligt loop ik naar beneden en blijft haar negeren ook al staat ze weer op als ze blijft liggen laat ik weer plots wat vallen maar blijf haar negeren dat ze leert dat drammen niet werkt ook overdag zet ik haar momenten op de gang en ga andere dingen doen als ik de deuren oplaat en ze blijft rustig liggen laat ik weer iets vallen of mik dat het dicht in haar buurt komt en ze zo zichzelf blijft belonen voor rustig gedrag dan roep ik haar bij me en beloon haar negeer weer even en dan roep ik haar weer bij me dan speel ik maar als ik stop met spelen begint het drammen opnieuw dan doe ik alles weer het zelfde dit werkt tot nu toe prima het piepen wordt steeds minder en ze gaat nu steeds meer slapen en geeft nu ook aan dat ze moe is en wanneer ze na buiten moeten ik probeer op die manier haar slechte gedrag totaal geen aandacht of zelf beloningssysteem te geven maar wanneer ze doet wat wij graag willen zien haar wel belonen zo nu en dan zeg ik ook evie braaf en krijgt ze weer plots uit het niks wat lekkers ze merkt nu dat ze beloont wordt als ze rustig is en niks bereikt als ze gaat drammen misschien ook een idee voor andere als je zeker weet dat het zeuren voor aandacht is de nachten gaan zo ook goed ze geeft het na 10 min op en slaapt de hele nacht rustig Door soms rent ze wel achter de kat aan die haar dan wakker maakt maar ze zeurt niet ze dat daarna weer rustig verder slapen

 34. Michelle 11 april 2015 op 07:48 - Reply

  Mijn hondje is nu 9 maanden oud. Toen ik haar net had, geprobeerd beneden in de bench te leggen naast onze andere hond. Ze ging huilen waarop ik direct naar beneden ben gegaan en haar met bench en al naast mijn bed heb gezet. Ze heeft de eerste paar dagen dus naast mij in de bench geslapen en was gewoon stil snachts. Daarna rustig afgebouwd naar beneden. Ondertussen leerde ze onze andere hond ook beter kennen en nu gaat t super goed. Ik hoor naar nooit snachts, terwijl ze als pup zijnde dus wel bij mij mocht liggen. Ik ben er voor stander van om een pup de eerste paar dagen mee te nemen, zoals je leest heeft dat geen nadelige gevolgen. Je voorkomt wel een hoop stress voor een pup die net uit de nest is weg gehaald.

 35. marlies 1 juni 2015 op 02:56 - Reply

  Mijn pup ..een witte herder sliep naast mijn bed in een kenbel met ren zoals bij de fokker en gaf geen kick. Daarna in de bench open met ren..daarna bench dicht naast bed. En nu op de overloop in bench. En vanaf volgende week beneden in bencn en ik op de bank.
  Vorige hond een Berner Sennen ..deed ik vanaf nacht 1 alleen beneden en die was lang niet zo volgzaam en aanhankelijk als deze herder.

  Tja …volg je gevoel. Dat is altijd goed.

 36. marlies 1 juni 2015 op 02:57 - Reply

  Kenbel is kennel 🙂

 37. Cindy 6 juni 2015 op 10:48 - Reply

  Hoi,

  Wij hebben sinds 2 mei een coton de tulear. Van in het begin huilde hij enorm in zijn benchmark. Verleden week hadden we een gesprek met een puppytrainer en op aanraden heeft onze oudste dochter een week naast hem geslapen. Vorige nacht was het de eerste keer dat hij terug alleen sliep. In het begin van de nacht liep het goed maar nadien, rond 3 u is hij beginnen huilen en janken. Eerst negeerde ik het maar nadien ben ik zonder hem aandacht te schenken, gaan buiten laten. Toen ik terug in bed lag herbegon het huilen en blaffen. Na een tijd ben ik hem in een andere plaats gaan zetten want we konden allemaal niet meer slapen. De benchmark is voor hem geen oplossing die wil hij helemaal niet. Ik vrees dat onze hond het wel langer volhoudt dan enkele uurtjes of nachten.

 38. Sysha 24 juni 2015 op 00:40 - Reply

  Hallo. Vorige week hebben we een Boxer pup van 13 weken genomen. Echt super blij mee overdag is ie super actief en druk (slaapt wel tussen door) maar dat is normaal. Alleen nachts is een drama, hij blaft en piept alleen maar door. Voor na bed ga laten we hem nog uit na buiten. Maar als hij in de bench zit en ik ga maar de slaapkamer, bench in woonkamer. Blaft en jankt hij in 1 stuk door. Ik blijf in bed liggen maar heb daar moeite mee ivm zielig vind. Ik kom veel slaaptekort en Ben echt ten einde raad, wat moet ik doen?. Hebben mensen tips hoor het graag.

 39. jones 27 september 2015 op 16:58 - Reply

  Gewoon lekker je hond in bed nemen, echte aanrader en lekker warm.
  Iedereen zou dat willen die van honden houdt maar niemand durft het….want wat zou iedereen er van zeggen???

 40. Rebecca 10 november 2015 op 19:22 - Reply

  Hallo
  Wij hebben een 3 jarige friese stabij. Sinds hij bij ons is slaapt hij ’s nachts in de bench. De eerste 2 weken begon hij rond ’s nachts / ’s ochtends vroeg te blaffen. Daarna ging het beter. Hij blaft nog wel af en toe maar niet meer zo vroeg. Sinds dit weekend blaft hij weer standaard. Mijn ouders gaan er wel altijd uit. Zijn bench staat in de bijkeuken en mijn ouders gaan dan op de bank liggen. Dit vanwege de buren. Het begon om 5 uur, maar vanochtend was het 3 uur. We hebben het idee dat het hij aandacht wil en niet naar buiten hoeft om te plassen. Rond 11 uur word en voor het laatst met hem gelopen. De eerste keer is normaal om half 7. In het weekend vaak half 8. Heeft iemand tips hoe we dit kunnen oplossen?

 41. Mandy 14 december 2015 op 17:14 - Reply

  Hallo,

  Ik heb een zielig hoopje pup van bijna 4 maandjes in de opvang,
  Allemaal leuk en aardig, schat van een hondje wat erg snel leert en luistert maar…..
  Hij wil pertinent niet in z’n bench slapen, geef zijn voer in de bench zodat hij eraan kon wennen maar zodra het deurtje dichtgaat piept/blaft/schreeuwt hij alles bij mekaar.
  Ik woon in een flat omringt door buren en veel kinderen en de muren zijn nogal gehorig dus die stellen het niet echt op prijs en ik ook niet, doe al 3 dagen geen oog dicht. Mijn eigen hond slaapt gewoon los op haar mat in de woonkamer en zodra de pup naast mij of haar ligt is hij in no time in slaap maar als ik hem dan in z’n bench til is hij weer wakker en begint het gegil weer opnieuw.
  Hij slaapt prima naast me naast de bank en heb dus de eerste 2 nachten maar op de bank geslapen na gebel en gezeur van buren maar het breekt me ontzettend op om niet m’n eigen bedje in te kunnen.. Ik wil geen dieren in de slaapkamer dus dat gebeurt niet ook. Het is zoieso een schichtig pupje en heb veel voor hem over maar ten koste van mijn humeur door geen slaap is ook niet zo goed voor mijn omgeving. Help, ik wil zooooo graag slapen..

 42. Lidy 26 december 2015 op 10:19 - Reply

  Hallo,

  ik heb een chichuachua pup nu 2 weken in huis.
  Maar ‘snachs is het een probleem, de eerste 4 nachtenin de bench in de keuken in een mandje met knuffels waar die overdag ook mee speelt. Ze bleef janken, de 5de nacht op mijn slaapkamer gezet maar tot nog toeblijft ze janken.
  Ik heb nu vanmorgen om haar met bench en
  al in berging gezet.
  Vroeger deed ik de pups in een doos de eerste nachten maar dat raden ze mij nu af, ik denk nu had ik het maar gedaan. Ik hoop zo dat dit een keer afgelopen is dat ’s nachts huilen.
  Help mij!!! Gr. Lidy

 43. ans 20 januari 2016 op 23:47 - Reply

  Nou mijn pup is 3 maanden we hebben hem een week.
  Hij heeft niks tegen de bench smiddags gaat die gewoon in de bench . Maar snacht een drama hij jankt niet maar blaf constant.
  Ik ben al 4 dagen waker.
  Iemand een tip..meschien. gr

 44. Pieter 26 januari 2016 op 17:27 - Reply

  hallo,
  wij hebben nu al 8 weken een pup in huis. Vanaf de eerste dag hebben we die snachts in een bench laten slapen. De eerste nachten waren een hel; janken, huilen, blaffen, enz … Na een week of 2 was het al wat beter. Ik ga er iedere avond voor het slapengaan mee wandelen en stop hem in de bench rond middernacht. Hij slaapt snel in maar hij is na een uur of 4 terug wakker en blaft, huilt, jankt dan het hele huis weer wakker. We negeren hem tot we zelf opstaan om 06u00. Overdag is er altijd iemand bij hem. Moeten we nog verder volhouden met dit te negeren of zijn er nog dingen of tips die we kunnen proberen ?
  grtz Pieter

 45. Kevin 18 februari 2016 op 07:50 - Reply

  Hoi,

  Ik heb een pup van 8 weken oud een amerikaanse stafford wel te verstaan.
  Hij piept de eerste 10 minuten en verder slaapt hij door tot 07:00.
  Wat waarschijnlijk te maken heeft met de mensen waar we hem van hebben gekocht.

  Een puppy en zeker van dit ras zet je NIET langs je bed! En al helemaal niet IN bed!
  Zo geef je een hond zijn zin en wil hij voortaan altijd mee naar boven. Het is belangrijk dat je bij een stafford consequent bent.
  Ook beneden blijven is een teken dat je zijn zin geeft.
  Gewoon naar bed gaan en negeren.
  S’ochtends even eruit en buiten doen en gewoon weer naar bed gaan.
  Dan zul je merken dat er niks aan de hand is.
  Puppy’s huilen nou eenmaal snachts.

 46. M van den Heuvel 23 mei 2017 op 13:04 - Reply

  Hallo,
  Mooi mijn puppy is nu 12 weken oud.
  Hij slaapt bij mij in zijn bench en dat gaat nu goed, hij jankt niet meee. Overdag echter wel. Ik heb allerlei foefjes geprobeerd, maar de buren zeggen dat hij jankt en dat is niet leuk.
  Weet U wat ik nu nog kan doen, om Moos te leren om ook overdag stil te zijn?
  Alvast dank voor Uw reactie.
  Vriendelijk groet,
  M van den Heuvel.

 47. Cindy 10 april 2018 op 09:52 - Reply

  We hebben sinds 1,5 week een Vizsla pup in huis. Vanaf nacht 1 tot nu (al 10 nachten dus) jankt en blaft hij alles bij elkaar. We hebben al van alles geprobeerd. Radio aan, licht aan, gevukde kong, speeltjes, kruik, erbij liggen etc maar werkelijk niks helpt. Als je de benchdeur open doet is hij stil en wil op schoot liggen. Dat doen we uiteraard niet. Het is even eruit om te olassen en dan de bench weer in. Hij kankt echt van half 12 tot 7 uur in de ochtend. Drama. Iemamd ervaring en/of tips? Verder is Guus een superlieve hond overigens.

 48. Hola 17 juli 2018 op 00:30 - Reply

  Ik herken deze verhalen! Is het ondanks de ellende bij iemand ook goedgekomen? Ben benieuwd naar wat licht aan het einde van de tunnel! ?

 49. Miranda 10 augustus 2018 op 10:36 - Reply

  We hebben sinds 31 juli 2018 een boomer pup
  Shih/Maltezer bijna en snachts piept gilt hij en nog steeds hij zit wel vast in de bench. Ook laten we hem los in de keuken dan is hij nog niet stil. Hij is bang om alleen te zijn. We hebben nachtlampje aan en radio zachtjes.
  We laten hem we janken en de buren zijn ingelicht.
  Iemand nog een tip?

 50. Tooske 10 september 2018 op 01:50 - Reply

  Hallo,
  Vraagje buren hebben 2 weken geleden n herderpup gekocht en vanaf dag 1 in n grote ren buiten gestopt,…wat in mijn ogen geen goed iets is,..beestje moet toch eerst beetje wennen aan nieuwe omgeving,…overdag is ie binnen,..in de tuin…in de ren en blaft jankt ie alles bij elkaar,…nu gaat ie avonds rond 23 uur in de ren….baasje gaat naar bed,…en vanaf dat moment tot zeker 3 uur blijft aan t banken en blaffen…van ellende maar raam EN rolluik dicht gehouden,maar mijn geduld begint langzaamaan op te raken,..
  Heb hun eerst voordeel van de twijfel gegeven en dacht na n weekje zal dit wel minder worden ,maar nee word alleen maar erger….kunnen jullie mij tips geven,…want als ik aan de deur ga ,..ben ik die zeilers die alleen maar loopt te zeuren
  Alvast bedankt

 51. Tooske 10 september 2018 op 01:51 - Reply

  Zeilers is zeikerd

 52. Ytje 24 oktober 2018 op 21:30 - Reply

  Hallo allemaal,
  Ook hier een pup die s nachts de boel op stelten zet.
  Eerste nacht in doos naast bed gehad en daarna in een bench,in de berging/bijkeuken terwijl ik ernaast sliep op een veldbedje. Toen geprobeerd om alleen te slapen; janken, piepen , blaffen: leek wel of er een hele roedel wolven in onze bijkeuken zat!!!
  Daarna bench verplaatst naar huiskamer en ik op de bank en na een aantal nachten sliep onze pup zowaar door, wat een feest. Maar helaas: te snel gejuicht, afgelopen nacht was ze steeds aan het piepen en janken, terwijl ik op 4 mtr afstand op de bank lag. Uiteindelijk maar uit de bench gehaald en toen was mw stil. Voor komende nacht gaan we proberen haar gewoon te negeren, volgens ons is het nu een aandachtsprobleem geworden en hopelijk werkt the hard way….

 53. Henk 21 december 2018 op 02:22 - Reply

  Honden moeten wennen.
  Geduld is een schone zaak, net als correct Nederlands schrijven…

 54. Wendy 23 december 2018 op 09:57 - Reply

  Die herderpup van de buren vind ik wel sneu, een hond is een roedeldier en buiten zetten ’s nachts vind ik echt een straf voor zo’n kleine pup.
  In hun geval zou ik er 1 bijnemen of er een binnenhond van maken.

 55. Kevin 2 januari 2019 op 20:45 - Reply

  Goedenavond,

  Wij hebben een australian shepperd als pup van 12 weken. En na 2 weken bij ons op dr kamer en op bed geslapen te hebben willen we hem in de bijkeuken gaan doen alleen mijn vriendin vind het piepen/huilen zielig en haalt hem weer. Wat kan ik doen aan het piepen zodat hij alleen kan blijven s”avonds zonder te piepen.. overdag alleen leren in stappen of door laten piepen en de volgende ochtend weer naar hem toe?…

 56. Robin 15 maart 2019 op 05:05 - Reply

  The government is not responsible to low-German,
  and they have small incentive to provide cogent information.

 57. Sun 26 september 2021 op 23:42 - Reply

  Hi 🙂

  Sinds begin Juli hebben we een kleine (Chihuahua x Boomer) reu bij ons van 3 maanden oud. We hebben nooit last gehad van slaapeloze nachten. Nu opeens begint hij alleen maar te piepen. Zelfs als je hem geen aandacht geeft of niet met hem praat dan blijft het hetzelfde. Wat kan je hieraan doen? Het is mijn eerste pup dus alles is nieuw voor mij.

 58. Rl 21 oktober 2021 op 00:26 - Reply

  Zijn er ook oplossingen? Verhalen doe positief eindigen? Herken alles en ben redelijk uitgeput

 59. Deka 27 oktober 2021 op 07:01 - Reply

  Ik heb sinds januari een pup in huis, nu bijna 1 jaar.
  Ik hou ondzetend veel van hem, maar helaas zorg hij voor veel problemen in mijn huis.
  Het blaffen als hij zijn zin niet krijg.
  Kort verhaal maken.
  Ik draai alleen nachtdiensten.
  Ik had 3 dagen vrij, in die drie dagen heb ik geproberd wat mijn collegas mij geadviseerd had.
  Laat hem in de bench slaoen, rond 3 uur laten plassen en weer terug in de bench.
  Het ging heeeeel goed.
  Nu heb ik nachtdienst, mij man belde mij om 6 uur.
  Mijn pup was vanaf 01.30 wakker en bleef de hele tijd blaffen
  Hij had hem een paar keer in de tuin layen plassen en terug in de bench, maar hij ging door met blaffen.
  Het lijkt alsof hij dit expres doet.
  Waarom gaat het goed als ik er ben, en als ik er niet ben gaat het weer fout ??
  Mijn buren hadden over hem geklacht, een paar keer, durf niet eens meer naar huis te gaan hierdoor, angst dat ik weer aangesproken word.
  Mijn man heeft slapeloze nachten door die geblaf.
  We kunnen dat ook niet negeren want anders krijgen we de politie voor de deur.
  Niet alleen het geblaf is een probleen.
  Ik loop regelmatig met hem buiten zodat hij zijn behoeftes kan doen.
  Toch plas en poep hij in huis.
  Nog erger, hij gaat op mijn EET TAFEL lopen en plas op mijn taffel.
  Dit is niet leuk meer.
  Lijkt alsof hier geen einde aan kom.
  Mijn gezin lijd hier onder.
  Kan dit gedrach nog veranderen ??
  Zo niet, ben ik bamg dat ik hem niet goed doet en moet ik hem dan weggeven.

Laat een reactie achter »