Opvoeding en Training

Een puppy opvoeden betekent ook dat een puppy in de nacht opgevoed moet worden.

Één van de meest frustrerende dingen is wanneer je in je bed ligt en de pup beneden ligt te janken/huilen midden in de nacht.

Wanneer je begrijpt waarom jouw pup dit zielige geluid maakt, zal het een stuk makkelijker worden om je pup te helpen. Denk terug aan een dag voordat jij jouw puppy ging ophalen. Je pup lag toen lekker knus met zijn moeder, broertjes en zusjes op de enige locatie die van begin af aan bekend is.

Nu is de pup bij jou, wat natuurlijk super leuk is, maar voor de pup is alles nog nieuw. Hij heeft ongetwijfeld een super mooi plekje bij jou gekregen, maar het is stil, het ruikt niet hetzelfde en waarschijnlijk zijn ze daardoor een beetje in de war. De pup moet wennen aan de nieuwe omstandigheden en uit het in de nacht op deze manier.

Omdat janken in de nacht een veelvoorkomend probleem is heb ik enkele tips die je kunt proberen om je puppy ’s nachts stil te houden.

Lees verder →

Bij de aanschaf van je Jack Russell pup zal je je verdiept hebben in het karakter en de eigenschappen van de Jack Russell terriër.

De Jack Russell, die oorspronkelijk uit Engeland komt, is een sterke, actieve, lenige, alerte, werkende hond met een goed karakter en een flexibel lichaam van gemiddelde lengte. Zijn vlugge bewegingen passen bij zijn levendige en intelligente uitdrukking.

De Jack Russell is moedig, onbevreesd, vriendelijk maar zelfverzekerd.

Lees verder →

Wil je in de toekomst met je pup meedoen aan clubmatches of hondenshows dan is het goed om een cursus ringtraining te volgen. Ringtraining helpt jou je hond op de juiste manier aan de keurmeester te tonen.

De showring

Tijdens een hondenshow wordt de hond gekeurd door een keurmeester. De keurmeester moet de hond kunnen beoordelen in stand en in beweging en om een goed totaalbeeld te krijgen moet hij de hond kunnen betasten. Hierbij is de ene hond makkelijker dan de andere.

Na de keuring krijg je een keurrapport. Elk keurrapport wordt afgesloten met een kwalificatie. De keurmeester heeft op grond van het Kynologisch Reglement vier mogelijkheden: uitmuntend, zeer goed, goed, en matig. Een vijfde mogelijkheid is echter ook toepasbaar, de keurmeester kan een hond ook diskwalificeren. In de baby- en puppyklasse worden alleen de kwalificaties veel belovend, belovend en weinig belovend gegeven.

Het is belangrijk dat je ervoor kunt zorgen dat de hond zich zo goed mogelijk toont. Daarbij helpt het volgen van ringtraining. Lees verder →

Puppy bijten aflerenWil jij je puppy bijten afleren? Het afleren van het bijten van een pup kan voor ons hondenliefhebbers een echte uitdaging zijn.

In het begin is het misschien leuk en grappig wanneer een puppy zeven of acht weken oud is, maar het is niet meer zo leuk als je pup drie of vier maanden oud is en met de dag groter wordt. Het is dus belangrijk dat je je puppy afleert om te bijten.

De ene pup zal vaker bijten dan een andere pup en het is afhankelijk van jouw gedrag of dit zo blijft. Wanneer je een puppy bijten wilt afleren zal je consequent moeten zijn.

In dit artikel zal ik je uitleggen hoe je het bijten kunt afleren, maar laten we eerst kijken naar hoe het komt dat puppies hun tanden overal in willen zetten. Lees verder →

5 redenen waarom je puppy niet luistertEen van de meest storende dingen waar je als puppyeigenaar last van kunt hebben is dat je puppy niet naar je luistert.

Dit komt niet door je puppy, want alle puppies kunnen goed luisteren, maar om dit te bereiken is wel de juiste begeleiding en connectie met de baas nodig.

Wanneer je puppy niet naar je luistert, komt het waarschijnlijk door een van de onderstaande punten.

1. Je bent niet leuk genoeg (op dat moment)

Als je puppy niet luistert, met name als hij een jonge hond in de puberteit is, dan ben je waarschijnlijk op dat moment simpel gezegd niet leuk genoeg.

Je puppy heeft misschien wel geleerd dat er een grote beloning is wanneer hij je negeert. Je pup krijgt op deze manier meer tijd om lekker rond te rennen in het gras of heeft om een andere reden meer plezier.

De enige manier om de aandacht van je puppy te krijgen is door interessanter te zijn dan waar hij op dat moment mee bezig is. Lees verder →

hondenschoolIedereen wil met de hond naar een goede hondenschool, maar wat is nou een goede hondenschool?

Een goede hondenschool is per persoon verschillend. Je moet voor jezelf bepalen wat je van een hondenschool verwacht, pas dan weet je wat een goede hondenschool is.

Om je op weg te helpen heb ik een overzicht van tien vragen gemaakt die je zelf kunt beantwoorden om erachter te komen wat voor jou een goede hondenschool is.
Lees verder →