Puppies en kinderen

pup samen met kindEen puppy is een geweldige ervaring voor kinderen. Het is niet alleen heel leuk, maar het leert kinderen ook verantwoordelijk te zijn voor dieren. Ieder ras kan leren omgaan met kinderen, maar bepaalde rassen hebben door de jaren heen bewezen erg goed om te gaan met kinderen. Dit is echter geen garantie. Als je kind verkeerd omgaat met een hond zal de hond reageren, dus de ouders moeten ervoor zorgen dat kinderen begrijpen hoe er met een puppy en volwassen hond moet worden omgegaan. Laat uw jonge kind dan ook nooit alleen met een hond.

De Labrador en Golden Retriever worden het vaakst gekozen als huisdier voor een familie met kinderen. Deze honden hebben door de jaren heen bewezen slim en loyaal te zijn en erg goed met kinderen overweg te kunnen. De Labrador en Golden Retriever worden middelmatig groot, daarom is het belangrijk om meteen te beginnen met het opvoeden van je pup. Als je dit doet heb je later een hond die niet op je kinderen springt of andere fratsen uithaalt.

Nogmaals, ieder ras en iedere hond die nog nooit wat met kinderen te maken heeft gehad weet niet hoe hij zich moet gedragen tegenover kinderen. Honden moeten hiermee leren omgaan en het is dus niet afhankelijk van het ras of het wel of niet goed gaat.

kinderen moeten ook leren hoe ze met een hond moeten omgaan. Ook al weet je hond hoe hij met kinderen om moet gaan, als je kind niet weet hoe hij een hond netjes moet behandelen kan het alsnog mis gaan.

2 Reacties »

 1. thea 18 juni 2011 op 16:29 - Reply

  hallo
  mijn vraag is we hebben een tibetaanse terrier pup van bijna 5 maand oud ,en we hebben een zoontje van bijna 5 jaar maar de pup bijt me zoontje telkens in de benen wat kan je hier aan doen we doen hem al op de gang voor straf en negeren maar het helpt niet gaat dit vanzelf over ? en met welke leeftijd kan je de hond proberen uit de bench te laten als we weg gaan ,op dit moment heeft die 2 voortandjes eruit gr thea

 2. Maikel 19 juni 2011 op 21:34 - Reply

  Hallo Thea,
  Dit komt vaker voor bij puppies. Dit komt meestal omdat de pup begint met zijn tandjes wisselen. Het wisselen kan erg ongemakkelijk zijn en daarom wilt de pup graag ergens in bijten.

  Wat je kunt proberen is de pup een speeltje (bijvoorbeeld een flostouw) in de bek te geven als hij begint met bijten. Op deze manier heeft hij wat anders om in te happen in plaats van de benen van je zoontje. Na verloop van tijd gaat dit bijna altijd vanzelf over als de pup zijn tandjes gewisseld heeft.

  Wanneer kan de pup uit de bench?
  Hier staat geen leeftijd voor vast. Sommige honden hebben nog nooit in een bench gezeten. De enige manier om erachter te komen of je pup uit de bench kan als je weggaat, is door weg te gaan.

  Begin met korte periodes, bijvoorbeeld de eerste keer 15 minuten, en kijk na een tijdje indien mogelijk door het raam wat de hond aan het doen is. Ligt de pup gewoon rustig slapen als je weg bent? Prima, dan kun je even later weer door het raam kijken of hij niks geks doet. Bouw de tijd dat je weg bent langzaam uit tot je zelf de pup volledig vertrouwd. Zie je de pup iets stouts doen als je weg bent, dan is het verstandig om de pup nog even in de bench te laten.

  Het verstandigste is om de pup in een kamer te laten waar hij weinig tot geen schade kan aanrichten. Laat ook geen dingen achter die erg verleidelijk voor de hond zijn, bijvoorbeeld een paar schoenen.

  Ik hoop dat je hier wat mee kunt.

  Groetjes,
  Maikel

Laat een reactie achter »