Puppies slapen veel

puppies slapen veelSommige mensen beseffen wel dat puppies heel leuk zijn, maar niet dat alle puppies op het begin veel slapen.

Als een puppy wakker is spant hij zichzelf alleen maar in. Spelen, op onderzoek uitgaan en allerlei nieuwe dingen uitproberen.

Voor een puppy is alles nieuw en wat nieuw is kost energie. Een pup heeft dan ook behoefte aan regelmaat, rust en slaap. Lange wandelingen maken kan op jonge leeftijd nog niet, rust is erg belangrijk zodat de pup goed kan groeien.

Hou de pup in de gaten

Een puppy geeft zelf niet aan dat hij moe is, de pup gaat het liefst door totdat hij erbij neervalt en oververmoeid is. Hou de pup daarom geen hele dagen wakker, dit kunnen ze nog niet aan. Een schema met vaste punten kan hiervoor uitkomst bieden: slapen, uitlaten, spelen, rusten, eten. Geef dus altijd je pup een rustmoment tussen bepaalde dingen, zodat hij niet oververmoeid raakt.

Eigen plek

Geef je pup een eigen plek om te slapen. Stoor je pup niet tijdens het slapen zodat hij zich op zijn eigen plek veilig en op zijn gemak voelt en niet te vergeten voldoende rust krijgt.

Alle puppies hebben verschillende slaaphoudingen de favoriete slaaphoudingen zijn: opgekruld, op de rug, op de buik met de poten naar achteren gestrekt, met het hoofd tegen of op een object en zo zijn er nog wel meer slaaphoudingen die blijkbaar comfortabel liggen.

Als de pup ouder wordt

Naarmate je puppy wat ouder wordt, heeft hij minder slaap nodig. Een volwassen hond die actief is, slaapt zo’n 8 a 9 uur per dag. Een hond die daarentegen weinig beweging krijgt, zal langer slapen. Het ritme die jezelf aanhoudt is ook het ritme van de hond, als je naar bed gaat om te slapen, gaat de hond ook slapen.

Het kan zijn dat je je hond overdag ook ziet liggen met zijn ogen dicht. Echt slapen kun je dit niet noemen, als er iets beweegt zal de hond meteen opkijken of bij je staan.

4 Reacties »

 1. tom 7 maart 2018 op 06:04 - Reply

  ik heb een jack russel van 9wk slaapt veel speelt graag met de katten alleen hij wil wel eens happen naar de katten tt geen wat hij 1x is komen te weten hij kreeg een tik van een van de katten waaraan hij een klein sneetje opliep hij had mazzel net onder ze ooglid dus niks aan de hand klein beetje bloed schoon gemaakt ggaat over na een paar dagen zie je niks meer gelijk de nagels geknipt bij allebei de katten hij slaapt in ze mandje kan ook een uurtje weg kom thuis ligt hij in ze mandje hij zit op puppie curcces bij de gabber in amsterdamm gaat goed luistert goed op comando alleen zindelijk op krant nu nog buiten laat hem eerst wennen aan wandelen is dat ook goed dan trainen op zindelijk worden op de klikker reageert hij fantastische groeet binkie

 2. tom 7 maart 2018 op 06:21 - Reply

  heb er veel plezier in eten gaat goed maar op een gegeven moment at hij niet zo veel meer maar sliep veel dacht zou hij niks mankeren ik wacht af misschien dat hij morgen eeer veel eet t is een pup dus hij is zo verandelijk als wat maar t is een lieverd echt een poepekind vriendje voor t leven als je mensen leert keñnen ga je van beesten houden hij zeurt niet hij is je trouw als je hem z.n eten geeft is hij je dankbaar en dat merk je ook echt mijn gabbertje lief beest 1 ding mensen slaan hem nooit hij onthoud dat eens pakt hij je terug als hij je bijt zeg keihard au t is nog een baby die nog alles moet ondekken geef hem die kans zonder te slaan zeg op een norse toon foei dat mag niet heb hij iets goed gedaan overdreven zeggen goed gedaan en beloon hem leer hem goe wat goed en fout is zo krijg je een kanjer van een hond jij maakt zijn karakter met een goede opvoeding en je krijgt een vriend voor t leven

 3. tom 7 maart 2018 op 06:45 - Reply

  nog een ding denk goed na voor je een hond neemt heb je er tijd voor wil je er 5x per dag uit weer of geen weer t is een opgave maar krijgt er iets voor terug een lieve trouwe hond hij geeft vraagt nooit wacht geduldig af dus denk na voor je eraan begint niet nemen als je twijffelt dan gaat hij toch na een tijd naar t asiel nou dat is zo gemeen en zo zielig voor de hond ik vind dat soort mensen nee die mogen van mij de ergste ziekte krijgen die er maar is kom niet aan beesten trek je kop eraf ik kan dat niet uitstaan of begrijpen dat zijn geen mensen dat zijn valse beesten doodtrappen wat je af en toe leest hond vastgebonden en alleen achtergelaten OM DAT ZE OP VACANTIE GAAN!!!!NOÜ DAT SOORT MENSEN moet je doodtrappen dierenbeulen zoiets doe je niet ik zeg altijd bezint voor je er aan begint en de wet van murfie eens kom je aan de beurt vroeg of laat dus denk na wil ik t wel want er is geen weg terug dat beest went aan je en dan weg brengen naar t asiel omdat je er achter komt dat t toch niet ging hoe dom en gemeen ben je dan ben je geen dier meer waard zelfs geen goudvis

 4. tom 7 maart 2018 op 07:05 - Reply

  sorry maar zo denk ik er over hoop dat ddit gelezen word door mensen die denken hond waardig te zijn dus bij twijffel NIET DOEN je heb niet jezelf er mee !!!!! MAAR DAT BEEST denk na denk niet aan jezelf denk aan die hond ik woü eerst een mechelse herder dacht na ja leuk goeie hond waaks pakwerk echte werkhond maar ho ik woon op een 2 kamer flat ik vind t leuk maar hoe vind de hond dat hij word schofthoogte 60 tot 70 cm hoog nee t werd afgeraden niet doen vond t jammer maar vond t zielig voor de hond daarom koos ikvoor een jack russel ook een werkhond in jaag en speurwerk is hij goed vind hij leuk als hij wat groter is leuk kan niet wachten ben zo blij met hem een lief en trouw beesie dat wou ik even kwijt want wat je wel eens ziet op de tv dan denk ik hoe ken je geen woorden voor hoe ken je maar ik ben blij met me jack russeltje genaamr binky

Laat een reactie achter »