Puppy benodigdheden

HondenspeelgoedHet is verstandig om alvast wat spulletjes voor je pup te kopen voordat je hem ophaalt.

De eerste paar dagen zijn erg vermoeiend voor een pup, het is daarom niet handig om (samen) uitgebreid spulletjes voor hem te gaan kopen.

Hieronder beschrijf ik een aantal benodigdheden die handig zijn om in huis te hebben voordat je de pup ophaalt.

Voer- en waterbak

Iedere hond moet eten en drinken hebben, een goede voer- en waterbak is dus onmisbaar. Je hebt voer- en waterbakken in alle soorten en maten, zo heb je roestvrij stalen bakken, kunststof bakken en bakken van keramiek.

Hondenvoeding

Laat je vooraf informeren door de fokker wat zij de puppies te eten geven. Je kunt op het begin hetzelfde geven omdat de pup daar al aan gewend is en er al zoveel in zijn leventje veranderd.

Er is speciaal hondenvoer dat samengesteld is voor een puppy. De aangeraden hoeveelheid staat op de verpakking, maar kijk er ook naar hoe de pup het doet, wordt hij mager? Dan mag je best een beetje meer geven.

Halsband en riem

Voor het trainen en wandelen met je puppy heb je een goede halsband en riem nodig. Je kunt halsbanden en riemen in verschillende soorten en maten kopen in dierenspeciaalzaken.

Hondenbench of hondenmand

Een puppy heeft een eigen plekje nodig waar hij zich veilig kan voelen en waar hij goed kan rusten. Je kunt voor een bench, hondenmand of kussen kiezen. Eventueel kun je ook een kleine hondenkussen in de bench of hondenmand doen.

Hondenspeelgoed

Je hond heeft hondenspeelgoed nodig om mee te spelen en als hij last van zijn tandjes krijgt om in te bijten, tevens kun je met een leuk speeltje de hond zijn aandacht trekken.

Laat een reactie achter »