Puppy gebitscontrole aanleren

Om het gebit van je puppy goed te kunnen bekijken, moet je pup het ook goed vinden dat je zijn bek open doet en zijn lippen optilt. Het is raadzaam om het bekijken van het gebit in stappen aan te leren. Het mag geen onaangename ervaring voor de pup zijn.

Wanneer gebitscontrole aanleren?

Het is verstandig om zo vroeg mogelijk te beginnen met oefenen. Til tijdens het aaien voorzichtig de lip van je puppy op aan de zijkant van de bek en aai rustig verder alsof er niets aan de hand is.

Het is belangrijk om tijdens deze oefening de ogen en de neus van je pup vrij te houden, want hoe zou jij je voelen als je niks kan zien, er een hand voor je neus zit en er ook nog geprobeerd wordt om je lippen op te tillen.

Na een tijdje kun je deze oefening langzaam uitbreiden zodat je iets langer kunt kijken. Als de pup perfect zijn tanden kan laten zien kun je verder naar de volgende stap.

Nu de hond perfect zijn tanden kan laten zien, zou het ook fijn zijn dat de bek een klein stukje open kan. Dit kun je bereiken door de onderkaak van onderen met je hand te omvatten en met je duim en wijsvinger op de plek tussen hoektand en kiezen te zetten.

Als je pup dit toelaat kun je voorzichtig de kaken een klein stukje van elkaar afhalen. Doe dit maar heel even en laat los voordat je puppy begint te stribbelen. Vergeet tot slot niet je pup te belonen met je stem als hij rustig blijft.

Laat een reactie achter »