Puppy halsband en riem

nylon halsbandVoor het trainen en wandelen met je puppy wil je natuurlijk een goede halsband en riem hebben.

Het beste is om voor je puppy een halsband en riem in een dierenspeciaalzaak te kopen waar ze verstand hebben van honden.

Hier kunnen ze advies geven welke groottes en soorten het best voor je puppy zijn en waar je ook terug kan komen als het toch te groot of te klein is.

Als je een halsband en riem online besteld en er achter komt dat het te groot of te klein is, moet je het weer terugsturen en duurt het weer even voordat je de juiste grootte hebt.

In de tussentijd heb je dan waarschijnlijk ook al de juiste maat in een dierenspeciaalzaak gekocht.

Puppy halsband

Doe een pup in eerste instantie een leren of nylon halsband om. Een puppy heeft helemaal geen slipketting of andere corrigerende halsbanden nodig.

Het makkelijkste is om samen met de pup naar een dierenspeciaalzaak te gaan om halsbandjes te passen, zo weet je in ieder geval zeker dat je niet een te grote of te kleine koopt.

Over het algemeen kun je nylon- en lerenhalsbanden verstellen, dus je hoeft niet om de drie weken een nieuwe te kopen.

Puppy riem

Je kunt het best beginnen met een eenvoudige leren/nylon riem van zo’n 1 á 1.5 meter lang. Dit is praktisch gezien een erg goede lengte om te wandelen en te trainen. Zorg wel dat er een goede musketonhaak aan zit zodat de riem niet los schiet.

Wil je de pup toch meer vrijheid geven dan is dat mogelijk met een uitrollijn. Met een uitrollijn leer je de pup alleen niet dat hij niet mag trekken aan de riem.

Puppies willen over het algemeen namelijk graag aan het uiteinde van de uitrollijn lopen en als je niet oppast gaat de pup ook nog eens aan de uitrollijn trekken.

Het beste is dus om de pup eerst netjes te leren lopen met een normale vaste riem, zonder te trekken. Als de pup netjes kan lopen dan kun je aan de uitrollijn beginnen. Met een normale riem heb je echter veel meer controle over de hond.

4 Reacties »

 1. Jane 21 februari 2012 op 12:25 - Reply

  Hallo,
  Wij hebben onze puppy nu 3 dagen. Ze is vandaag 8 weken geworden. We hebben haar een leren halsbandje gegeven maar ze heeft er een hekel aan. Op het moment dat je het halsbandje omdoet begint ze te piepen en constant te krabben aan het bandje. Ook gaat het wandelen niet echt soepel. Ze is voor elk geluidje bang en blijft op de stoep zitten. Is dat meestal zo bij een puppy?

  • Maikel 21 februari 2012 op 18:42 - Reply

   Hallo Jane,

   Op het begin moet een puppy wennen aan het lopen met een halsband, het is verstandig om met een zo’n licht mogelijke halsband te beginnen.

   Op het begint komt het vaker voor dat een pup de halsband eraf wilt krabben, als hij/zij hier aan gewend is zal dit ophouden.

   Het wandelen is per puppy verschillend, de ene pup is een maakt zich nergens druk om en de andere schrikt van nieuwe geluiden.

   Wat je kunt proberen is een leuk speeltje meenemen zodat je de hond in beweging kan houden en kunt afleiden zodra hij een vreemd geluidje hoort.

   Bij een goede hondenschool word hier tijdens de puppycursus ook extra aandacht aan besteed, zodat de hond weet dat hij niet bang/schrikt hoeft te zijn voor vreemde geluiden.

   • Jane 21 februari 2012 op 22:57 - Reply

    Dankjewel voor de tips. We beginnen binnenkort bij een puppytraining.

 2. dog training methods 8 juni 2019 op 00:46 - Reply

  If some one desires expert view regarding running a
  blog then i suggest him/her to go to see this website, Keep up the good job.

Laat een reactie achter »